Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Profiel Mr J.B. Peters

Jurgen Peters

Naam Jurgen B. Peters (1958)
Functie(s) Advocaat, mediator, trainer en voormalig beklagrechter
Nevenactiviteiten Bestuurslid van de Vereniging Advocaat Psychiatrisch Patiëntenrecht, voormalig lid Commissie van Toezicht Penitentiaire Inrichting Zoetermeer en Alphen a/d Rijn
Motto Hard op de zaak, met oog voor de relatie
Rechtsgebieden Persoon- en familierecht, strafrecht en psychiatrisch patiëntenrecht.

Advocatenkantoor Zoetermeer

Mr Jurgen Peters (1958) studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 1983 heeft hij samen met Mr T.G. Brown-Knip Advocatenkantoor Brown & Peters in Zoetermeer opgericht. Meer dan 30 jaar heeft dit gerenommeerde kantoor onder deze naam bestaan. Vanaf 1 januari 2014 werkt Mr Jurgen Peters in een samenwerkingsverband met Mr Jan Herweijer, advocaat in Rijswijk. Onder de naam Justum Advocaten & Mediators wordt de vertrouwde advocatuur en mediation door Mr Peters in de vestiging in Zoetermeer uitgeoefend. Op aanvraag kan er ook een afspraak gemaakt worden in zijn kantoor in Leens, Groningen.


Advocaat

Mr J.B. Peters heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: personen- en familierecht, strafrecht en psychiatrisch patiëntenrecht.

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.


Trainer Nederlandse Orde van Advocaten
 

Mr Peters verzorgt al meer dan 25 jaar trainingen bij de Nederlandse Orde van Advocaten met accenten op communicatie-, mediation-, presentatievaardigheden en conflicthantering. Ook voor verschillende rechtsbijstandsverzekeraars zoals DAS Rechtsbijstand en SRK verzorgde hij trainingen. Medewerkers bij overheidsinstellingen worden in het kader van de zgn “nieuwe aanpak” door hem getraind, in het bijzonder op communicatie- en mediationvaardigheden via de Merlijn Groep in Nuland. In die trainingen werkt hij veelvuldig samen met Bureau Boon te Hoorn.


Beklagrechter Penitentiaire Inrichting
 

Mr Peters is 15 jaar verbonden geweest aan de Penitentiaire Inrichting te Zoetermeer. Daarin heeft hij ook een rechtssprekende rol. Deze werkzaamheden verrichtte Mr Jurgen Peters tot voor kort bij de Penitentiaire Inrichting te Alphen a/d Rijn.

Het motto van Mr Peters is: hard op de zaak, met oog voor de relatie. Strijden waar het moet en gezamenlijk oplossen waar dat kan. Elke zaak is uniek. Elke cliënt is uniek en heeft behoefte aan een advocaat die oog heeft voor zijn belangen en zich daarvoor wil inzetten. Een advocaat die een zo goed mogelijk resultaat wil behalen in een zo kort mogelijke tijd, waarbij de kosten zo veel mogelijk beperkt blijven. Om dit te kunnen bieden moet je als advocaat ervaren zijn en beschikken over uitstekende en moderne communicatieve vaardigheden naast uiteraard juridische deskundigheid. Aan dit profiel voldoet Mr Jurgen Peters, die met passie zijn vak uitoefent.

Zijn vrije tijd brengt Mr Peters graag door met zijn gezin. Jarenlang heeft hij met plezier getennist op wedstrijdniveau, zelfs als (jeugd)speler op internationaal niveau. De wedstrijdsporter wil winnen! Met oog voor sportiviteit en teamwork. Deze vaardigheden komen prima van pas in de moderne advocatuur.