Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Profiel Mr  J.C. Herweijer

Jan C. Herweijer

Naam Jan C. Herweijer (1958)
Functie(s) Advocaat, mediator, bijzonder curator en collaborative divorce advocaat 
Nevenactiviteiten Lid van vPAN, lid van de International Academy for Law and Mental Health, lid van de VEAN, lid van de HVSA, lid van de VVCP en lid van de vFAS.
Motto Het hoeft niet te zijn wat het lijkt, wees nieuwsgierig, kritisch en onderzoek alles
Rechtsgebieden Personen- en familierecht, erfrecht en psychiatrisch patiëntenrecht

 

Advocaat 
 

Mr Jan C. Herweijer (1958) is geboren in een ondernemersfamilie. Hij heeft het VWO-B gedaan en is vervolgens rechten gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Leiden. Tijdens zijn studie is hij eerst in het familiebedrijf blijven werken en daarna is hij in dienst getreden bij de Rijkswaterstaat.

In 1987 nam hij bij de Rijkswaterstaat afscheid als secretaris van de Directieraad en werd secretaris / directeur van een Publiekrechtelijke Bedrijfsorganisatie. In die functie gaf hij leiding aan vele vormen van samenwerking tussen werkgevers en werknemers, was hij voorzitter van CAO-onderhandelingen en een Sociaal Fonds. In 1990 ging de PBO het fusiepad op en vestigde Mr Herweijer zich als advocaat.

Mr J.C. Herweijer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: personen- en familierecht, erfrecht, psychiatrisch patiëntenrecht.

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.


International Academy for Law and Mental Health
 

Min of meer bij toeval raakte hij betrokken bij rechtsbijstand aan psychiatrische patiënten. Deze zo kwetsbare mensen hebben nog steeds zijn bijzondere belangstelling. In 2012 was Mr Herweijer betrokken bij de oprichting van de landelijke specialisatievereniging voor advocaten in het psychiatrisch patiëntenrecht (vPAN), van welke organisatie hij een aantal jaren secretaris is geweest. Verder is Mr Herweijer lid van de International Academy for Law and Mental Health.

Na eerst met een algemene praktijk te zijn begonnen is Mr Herweijer zich in de loop der jaren gaan specialiseren in het persoon- en familierecht en in het erfrecht. Op deze rechtsgebieden komen de emotionele werkelijkheid van de mensen en de vaak zo afstandelijke werkelijkheid van het recht bij elkaar, wat tot (zeer) heftige situaties aanleiding kan geven. Het voor zijn cliënten ook dan bereiken van een  rechtvaardig resultaat is de drijfveer in alle zaken. Zijn ervaring als familiemens, vakbekwaamheid, onderhandelaar pur sang, vasthoudendheid en zijn betrokkenheid op de mens die zijn cliënt is, leveren vaak heel mooie resultaten, ook in de meest complexe zaken.
 

Mediator familierecht en echtscheidingen
 

Mr Herweijer schoolde zich reeds in 1992 als mediator, is nu specialist familierecht , echtscheidingsmediator en specialist erfrecht.

In zijn vrije tijd is Mr Herweijer 17 jaar internationaal basketballscheidsrechter geweest, was hij een aantal jaren lid van het Bondsbestuur van de NBB, lid van de Commissie van Beroep van de NBB, chef d'equipe van het Nederlands rolstoelbasketballteam en van de Commissie van Beroep van de Nederlandse Invaliden Sportbond. Nu zeilt hij weer graag over de Friese meren en is hij een gepassioneerd Italië-ganger.