Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Echtscheiding

Een echtscheiding is altijd een emotionele gebeurtenis. Dit geldt niet alleen voor de aanstaande ex-partners, maar ook voor kinderen. Er komen tijdens een scheiding veel vragen op u af. Wat gebeurt er met de woning en wie blijft daarin wonen? Hoe moeten we de spullen verdelen en wat gebeurt er met de schulden? Wat gebeurt er met ons (gemeenschappelijk) vermogen? Hoe regelen we het met en voor de  kinderen? Hoe zit het met partner- en/of kinderalimentatie en pensioen? Het is dan ook niet vreemd als u behoefte heeft aan professioneel advies wanneer u gaat scheiden. Justum Advocaten & Mediators bieden u de mogelijkheid om te kiezen voor onze inzet als scheidingsmediator of als echtscheidingsadvocaat.

 

scheiden zoetermeer

Scheidingsmediator

Wanneer u kiest voor mediation; wil dat zeggen dat u samen met uw toekomstige ex-partner onder begeleiding van een scheidingsmediator rond de tafel gaat zitten om goede afspraken te maken. Kinderen spelen daarin een belangrijke rol. Alle andere zaken zoals alimentatie, verdeling van de spullen, schulden en de woning komen ook aan de orde. De rol van de scheidingsmediator is neutraal en hij begeleidt u samen in het hele scheidingsproces. De scheidingsmediator maakt een convenant waarin de gemaakte afspraken worden neergelegd. De scheidingsmediator regelt ook het juridisch traject bij de rechtbank. Scheiden onder begeleiding van een scheidingsmediator gaat sneller dan een echtscheidingsprocedure op tegenspraak. Het eindresultaat is vaak beter dan bij een procedure.

Lees hier meer informatie over mediation.


Echtscheidingsadvocaat

Als u kiest voor onze inzet als echtscheidingsadvocaat bespreken we met u de gevolgen van de beëindiging van het huwelijk. Voor zover van toepassing komen daarbij onderwerpen als de kinderen, de alimentatie en de afwikkeling van de huwelijksgoederengemeenschap of de huwelijksvoorwaarden uitvoerig aan bod. Tevens maken wij voor u berekeningen en geven wij uitleg over gecompliceerde kwesties als verrekeningen en verevening van pensioenen. Wij stellen samen met u een verzoekschrift op dat wij indienen bij de rechtbank en waarin wij vragen om regelingen te treffen die zoveel mogelijk aan uw belangen tegemoet komen. Het kan natuurlijk ook zijn dat u wordt geconfronteerd met een verzoekschrift dat namens uw partner is ingediend. In dat geval zullen wij een zo goed mogelijk verweer voor u voeren en uw belangen behartigen.

Bij Justum Advocaten & Mediators vinden we het belangrijk dat u in deze emotionele periode een vertrouwd raadsman of raadsvrouwe heeft die u begeleidt bij al uw vragen met betrekking tot de echtscheiding en de gevolgen daarvan. Bij ons staat voorop dat wij proberen om in zo goed mogelijk overleg met de wederpartij tot oplossingen te komen. Als dat niet kan zal er op tegenspraak worden geprocedeerd. In dat geval proberen wij zoveel mogelijk voor u te bereiken bij de rechter.


Nasleep echtscheiding

Echtscheidingen hebben vaak een nasleep. Het komt voor dat er geen goede afspraken zijn gemaakt. Dat kan betrekking hebben op de alimentatie, de zorg voor de kinderen, de boedelverdeling, schulden, belastingaanslagen en andere vermogensrechtelijke kwesties. Hierbij kunt u ook denken aan de afwikkeling van de huwelijksvoorwaarden. De echtscheidingsadvocaten en scheidingsmediators van Justum Advocaten & Mediators kunnen u bij deze afwikkeling terzijde staan. De oplossing van deze nasleep kan via mediation of via een procedure worden bereikt.

U kunt ons raadplegen wanneer u vragen heeft over de volgende zaken of procedures:

Meer informatie over beëindiging geregistreerd partnerschap en beëindiging samenleving leest u hier.


Contact Advocatenkantoor

Wilt u contact met ons advocatenkantoor in Rijswijk of Zoetermeer, neemt u dan gerust contact op voor advies of een afspraak. Hier vind u onze adres gegevens.