Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Kinder- en partneralimentatie in Zoetermeer

Het is vervelend om in een echtscheiding terecht te komen. Een scheiding brengt niet alleen een hoop verdriet met zich mee, ook komen er veel vragen bij kijken waar beide partijen niet direct antwoord op hebben. Zo moet er bijvoorbeeld gekeken worden naar de partner- of kinderbijdrage. In deze situaties kunt u zich natuurlijk afvragen of uw partner daadwerkelijk recht heeft op alimentatie en zo ja hoeveel? Justum Advocaten en Mediators kan u hierbij helpen. Onze advocaten, die werkzaam zijn in de omgeving van Rijswijk en Zoetermeer, kunnen u en uw partner helpen bij het berekenen van het juiste bedrag.

Is er sprake van wettelijke onderhoudsplicht?

Onze advocaten van Justum Advocaten en Mediators kunnen met u en uw partner kijken of er sprake is van wettelijke onderhoudsplicht. Wanneer er wordt vastgesteld dat hier sprake van is, wordt er berekend hoeveel kinder- of partneralimentatie er zal moeten worden betaald. Dit bedrag wordt niet zomaar berekend. Hier is specialistische kennis voor nodig. Justum Advocaten en Mediators kan u hierbij helpen. Het doel is natuurlijk om beide partijen tevreden te stellen wanneer het aankomt op alimentatie. Wanneer één van beide partijen ontevreden is, zal de zaak meegenomen worden naar de rechtszaal.

Mediation bij een echtscheiding

In veel gevallen worden bovenstaande zaken besproken in de rechtszaal. Dit is overigens geen must. Tegenwoordig kan men ook gebruikmaken van een mediator. Bij Justum Advocaten en Mediators kunt u één van onze gespecialiseerde mediators inschakelen. Onze mediators kunnen u helpen bij echtscheidingen. U en uw ex-partner gaan samen met de mediator rond de tafel zitten om beslissingen te nemen die voor beide partijen aanvaardbaar zijn. De mediator is te allen tijde neutraal en zorgt ervoor dat beide partijen tot een goede overeenstemming komen. Bent u woonachtig in de omgeving van Rijswijk of Zoetermeer? Dan kunt u contact opnemen met één van onze mediators.