Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Aantal scheidingen Zoetermeer hoger dan landelijke

Helaas eindigen veel huwelijken in een echtscheiding. Landelijk scheiden 1 op de 4 stellen. Dit percentage is zelfs nog iets ongunstiger in Zoetermeer.

scheiden zoetermeer

Ouderschapsplan opstellen

Een scheiding is een zeer emotionele gebeurtenis met ingrijpende gevolgen. Het maakt diepe indruk op de scheidende partners en uiteraard ook op hun kinderen. Terwijl partijen nog volop bezig zijn met het verwerken van dit persoonlijke drama moeten zij al wel meteen allerlei belangrijke beslissingen nemen. Zo moeten ze een ouderschapsplan opstellen om de gevolgen van de scheiding voor de kinderen samen te regelen en er zal gesproken moeten worden over financiële gevolgen van de scheiding. Er moeten alimentatieberekeningen worden opgesteld en een overzicht worden gemaakt van bezittingen en over de wijze van verdeling daarvan. Als er sprake is van een eigen woning, zal er ook snel een beslissing moeten worden genomen over het gebruik daarvan door de partijen en op termijn wat er verder met de woning gebeurt. Zelfs de pensioenaanspraken zullen al onderwerp van bespreking moeten zijn.

Advocaat inschakelen bij een scheiding

Juist in dit spanningsveld is het belangrijk dat de scheidende partijen professionele en deskundige begeleiding krijgen van een advocaat die oog heeft voor de moeilijke periode waar de cliënt zich voor geplaatst ziet. Justum Advocaten biedt persoonlijke begeleiding en deskundige ondersteuning bij de scheiding. De cliënt als mens staat hierbij centraal en samen met de cliënt worden de belangen in kaart gebracht en wordt de strategie bepaald. Justum Advocaten streeft daarbij naar een nauwe samenwerking met de cliënten. Vanuit oprechte belangstelling voor de cliënt wordt gepoogd door Justum Advocaten om onze cliënt door deze moeilijke fase te loodsen.

Mediator

Justum Advocaten beschikt over een tweetal, ook als mediator opgeleide, advocaten die kunnen bogen op een jarenlange ervaring. Justum Advocaten is u graag van dienst indien u begeleiding nodig heeft bij een echtscheiding, beëindiging van het geregistreerd partnerschap of verbreking van de samenwoning.