Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Alimentatie berekenen

Vanaf medio 2013 wordt de kinderalimentatie en de partneralimentatie op een verschillende manier berekend. Vanaf medio 2013 geldt bij het berekenen van de kinderalimentatie dat net zoals voor de vaststelling van de behoefte wordt aangesloten bij een gemiddeld als redelijk te beschouwen uitgavenpatroon, dat ook gebeurt voor het bepalen van de draagkracht.

alimentatie

Kinderbijdrage

De bedoeling was dat hiermee een vereenvoudiging komt en het voor partijen makkelijker te berekenen is wat een redelijke kinderbijdrage zal zijn. In de praktijk lijkt dat echter niet zo eenvoudig uit te pakken als was voorzien. In de procedures over de partneralimentatie wordt niet gewerkt met tabellen en blijven er discussies over bijvoorbeeld de hoogte van de woonlasten. Met ingang van 1 januari 2015 zijn er ook weer wijzigingen doorgevoerd.

We verwijzen nu hiervoor naar het aparte onderwerp dat op onze site hierover is afgedrukt. Justum advocaten kan u behulpzaam zijn bij het berekenen van de kinderalimentatie en de partneralimentatie.

Contact

Wilt u direct contact met een advocaat gespecialiseerd in kinderalimentatie en of partneralimentatie, neem dan contact op met ons advocatenkantoor in Rijswijk of Zoetermeer. U kunt ook het contactformulier invullen, wij nemen dan met u contact op.