Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Echtscheiding aanvragen


Een echtscheiding kan ruwweg op twee manieren worden aangevraagd. Eén van de partijen kan een verzoekschrift bij de rechtbank indienen. De andere partij kan dan verweer voeren.
 

echtscheiding

Echtscheiding en overeenstemming

In gevallen dat partijen overeenstemming hebben over alle relevante onderwerpen, kunnen zij een gemeenschappelijk verzoekschrift bij de rechtbank indienen. De rechtbank zal in de regel, hetgeen partijen hebben afgesproken, vastleggen in een beschikking. Deze overeenstemming kan worden bereikt doordat de partijen met elkaar in gesprek gaan in bijzijn van hun advocaten. Dit resultaat kan ook door middel van mediation worden bereikt.

Kosten van een echtscheiding

Kosten van de scheiding kunnen, als partijen een gezamenlijk verzoek indienen, beperkter zijn dan wanneer een van de partijen het verzoekschrift indient en de andere partij zich daartegen verweert en zelfstandige verzoeken indient. In dat geval is er immers ook een zitting nodig, waaraan uiteraard kosten zijn verbonden. In de praktijk kan dit verschil in kosten minimaal zijn, als partijen recht hebben op gefinancierde rechtsbijstand.

Hulp bij een echtscheiding

Meer informatie over een echtscheiding is elders te vinden op de website pagina echtscheiding van Justum Advocaten. Justum advocaten kan in alle beschreven gevallen rechtsbijstand verlenen.