Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Goedkoop scheiden

Justum advocaten krijgt  regelmatig de vraag wat een scheiding kost. In de markt opereren andere aanbieders dan advocaten die tegen lage tarieven hun diensten aanbieden.

Wat kost een scheiding

Justum advocaten hecht bijzonder aan het contact met de cliënt en het doorvragen op de belangen in een echtscheidingsprocedure. Wij krijgen regelmatig producten van een goedkope echtscheiding onder ogen en horen regelmatig dat mensen eigenlijk in de scheiding onvoldoende worden geïnformeerd. Recent nog vertelde een cliënt van Justum advocaten dat hij eigenlijk helemaal niet wist waar hij precies voor had getekend, omdat hem dat niet was uitgelegd. Hij vond ook dat regelingen, zoals die op papier stonden, helemaal niet aan zijn belangen tegemoet kwamen.

Een scheiding en rechtsbijstand

Juist om te voorkomen dat dit soort verwijten worden gemaakt, zal er tijd moeten worden geïnvesteerd in inventarisering van de belangen van de desbetreffende cliënt. Bovendien zal een uitleg moeten worden gegeven over zijn rechtspositie. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan de vraag of de desbetreffende cliënt voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt. De hoogste bijdrage, na korting, is dan rond de 800,00 euro. In dat geval zijn de kosten voor een scheiding in een dergelijk geval doorgaans niet veel hoger dan wat goedkope aanbieders rekenen. Als een cliënt niet voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt, wordt het budget besproken en zoveel mogelijk samen ingeschat wat de kosten zullen zijn.

Goedkoop scheiden lijkt aantrekkelijk, maar heeft in de praktijk het grote nadeel dat de begeleiding dienovereenkomstig kan zijn. Omdat een scheiding aanmerkelijke gevolgen heeft, is het van belang een goede afweging te maken tussen de kosten enerzijds en de kwaliteit van de dienstverlening anderzijds. Justum advocaten staat borg voor een gedegen kwaliteit, waarbij wij redelijke tarieven hanteren.

Afspraak maken over echtscheiding

Wanneer u informatie wilt of een afspraak wilt maken met onze advocaten over een echtscheiding, neem dan contact op met ons kantoor en wij leggen u het graag uit. Bij Justum advocaten zijn wij ook actief op tal van andere rechtsgebieden, ook hier kunnen wij een afspraak over maken en van informatie voorzien.

Justum Advocaten

Justum Advocaten is gevestigd in Rijswijk, Zoetermeer en Leens, via het kantoor in Rijswijk kunnen de afspraken gemaakt worden.