Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Interview met Mr J.B. Peters van Justum advocaten Zoetermeer in het AD Haagse Courant

Mr J.B. Peters van Justum Advocaten Zoetermeer heeft een interview gegeven en dat is geplaatst in de Zoetermeerse editie van AD Haagse courant. Aanleiding vormde het inmiddels 30 jarige jubileum als advocaat in Zoetermeer. In die lange periode is de advocatuur sterk veranderd en is Mr Peters daarin meegegaan.

Het opleiden van een nieuwe generatie jonge advocaten

Hij was een van de eersten die het belang onderkende van een nieuwe moderne manier van geschillenbeslechting, te weten mediation. Hij heeft daarin jaren geleden een opleiding genoten en is ook betrokken bij opleidingen op dat gebied. Niet alleen aan mediators, maar ook aan gemeenten die hun ambtenaren willen bekwamen in de vaardigheden van mediator. De opleiding voor advocaten is sterk veranderd en Mr. Peters van Justum Advocaten Zoetermeer is nog steeds verbonden als trainer-docent bij de opleiding van jonge advocaten. Waar de oude garde van docenten afscheid heeft genomen van de opleiding is hij vol enthousiasme aan de beroepsopleiding verbonden gebleven en daarmee heeft hij voeling gehouden met een nieuwe generatie jonge advocaten.

Rechtsprekende taak bij de Penitentiaire Inrichting in Zoetermeer

Daarnaast heeft Mr. Peters jarenlang een rechtsprekende taak gehad bij de Penitentiaire Inrichting Zoetermeer en later in Alphen aan den Rijn. In die rol heeft hij kennis gemaakt met rechtsprekende taken en kon hij daarmee zijn arsenaal aan vaardigheden vergroten. De samenwerking met rechters daarin heeft zijn deskundigheid verder vergroot. 

Zoetermeer: van boterdorp naar een volwaardige stad

In dertig jaar tijd heeft hij Zoetermeer zien groeien van boterdorp naar een volwaardige stad. Een groot deel van zijn werk bestaat uit begeleiding van partijen bij hun echtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap, alimentatiezaken (partner en kinder), strafzaken en mediation. Als advocatenkantoor heeft hij een zeer ruime ervaring binnen Zoetermeer en omstreken en wordt hij vaak aangezocht als advocaat echtscheiding of advocaat partneralimentatie of kinderalimentatie.