Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Vakantieperikelen na scheiding

Een veel voorkomende vraag van onze cliënten is: mag ik zonder overleg met mijn ex-partner de kinderen meenemen op vakantie naar het buitenland.
Als er sprake is van gezamenlijk gezag dan heeft u de toestemming van uw ex nodig.

Grenscontrole als preventie om kinderontvoering te voorkomen

Als u dat niet heeft, kunt u bij een controle aan de grens problemen krijgen. De grenscontroles zijn er vanuit het oogpunt van preventie om kinderontvoering naar het buitenland tegen te gaan. U dient dan aan de grens aan te tonen dat door alle mede gezaghebbende ouders toestemming is gegeven. U kunt dat aantonen door een formulier te laten invullen door de andere ouder waaruit diens uitdrukkelijke toestemming voor de reis blijkt. Informeer daarover tijdig bij uw gemeente.
Maar wat nu als u geen toestemming krijgt van uw ex-partner. In dat geval kunt u de rechter vragen om vervangende toestemming te verlenen. Doet u dat wel tijdig voordat u naar het buitenland gaat, omdat u een verzoek bij de rechtbank moet indienen. De ex-partner kan verweer voeren en er komt een zitting. Daarna moet nog uitspraak worden gedaan zodat er wel enige tijd zit tussen uw aanvraag en de beslissing.

Justum Advocaten

Justum Advocaten kan u hierbij begeleiden om vervolgens te voorkomen dat u problemen krijgt en u niet op vakantie kunt.