Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Verhoorbijstand

Als u verdachte bent in een strafzaak komt er veel op u af. U heeft dan behoefte aan professionele begeleiding van een deskundige advocaat op het gebied van het strafrecht. U staat namelijk voor het maken van belangrijke keuzes. Bijvoorbeeld de vraag leg ik een verklaring af of beroep ik mij op mijn zwijgrecht? En geef ik wel of geen inzage in mijn persoonlijke omstandigheden?

Recht op advies van een advocaat

Die keuzes hebben gevolgen voor het verdere verloop van uw zaak en daarom is het heel belangrijk dat u met uw advocaat de strategie bespreekt. Op het moment dat u wordt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau heeft u recht op consultatie van een advocaat. Dat is in de meeste gevallen gratis. Als u aangeeft bij de politie dat u voorafgaand aan het verhoor met een advocaat wilt overleggen dan valt u in de piketregeling. Dit houdt in dat u automatisch een advocaat krijgt toegewezen. U kunt ook een voorkeur voor uw eigen advocaat opgeven. Dat moet door de politie worden gerespecteerd. U wordt dan door uw gekozen advocaat bezocht.

Recht op verhoorbijstand

Vanaf 1 maart 2016 is er een belangrijk recht bijgekomen. Vanaf die datum heeft u ook recht op verhoorbijstand. Dat betekent dat als u door de politie wordt verhoord uw advocaat daarbij aanwezig mag zijn. Tijdens het verhoor wordt er door de advocaat op toegezien dat u op juiste wijze wordt behandeld door de politie. Ook checkt de advocaat of wat de politie opschrijft overeenkomt met uw verklaring. U kunt ook tijdens het verhoor af en toe een schorsing vragen om te overleggen. Het is belangrijk dat u samen met uw advocaat als team opereert. Niet alleen ter voorbereiding op het verhoor maar ook tijdens het verhoor.

Advocaten van Justum zijn gespecialiseerd

De advocaten van Justum zijn deskundig op het gebied van het strafrecht. Zij kunnen u in elke fase van het strafproces bijstaan. Wilt u advies en/of wilt u dat wij u bijstaan, neemt u dan contact met ons op.