Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Vrijspraak in hoger beroep

In de zomer van 2014 werd een cliënt van Justum advocaten veroordeeld voor mishandeling van zijn ex-echtgenote en kind. De rechtbank Den Haag legde hem een forse taakstraf op voor de hem ten laste gelegde feiten. De veroordeling was in de ogen van de man onterecht, waardoor hij ervoor koos om zich niet bij de uitspraak neer te leggen. In opdracht van de cliënt stelde de advocaat van Justum hoger beroep in. Uiteindelijk leidde het pleidooi tot volledige vrijspraak, wat een overwinning was voor de cliënt van Justum.

In hoger beroep bij het Gerechtshof

Waar de man in eerste instantie werd veroordeeld voor mishandeling van zijn ex en kind, wilde hij zijn onschuld in hoger beroep bewijzen. De cliënt was ervan overtuigd niet schuldig te zijn aan de hem ten laste gelegde feiten. Hij ging in hoger beroep.  Een sterk team van Justum advocaten heeft bij het Gerechtshof in Den Haag aangevoerd dat de eerdere veroordeling onterecht was. Het pleidooi voor volledige vrijspraak van de cliënt bleek doeltreffend te zijn. Het Gerechtshof sprak de man vrij.

Morele overwinning

De man was opgelucht over de vrijspraak in hoger beroep. Los van de vrijspraak van de taakstraf, was de morele overwinning misschien nog wel het belangrijkste. Met name de beschuldiging dat hij zijn eigen kind zou hebben mishandeld, heeft de man immers veel verdriet gedaan. Door de inzet van het team van Justum advocaten werd volledige vrijspraak in hoger beroep bewerkstelligd.