Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Vrijspraak in hoger beroep na vurig pleidooi

Een voormalig politieagente is door het Gerechtshof in Den Haag vrijgesproken van verduistering in dienstbetrekking.
De vrouw werd verdacht van verduistering van een busje pepperspray, een set handboeien, een wapenstok, een politielegitimatiebewijs en een elektronische toegangspas. Deze goederen werden bij toeval door de politie gevonden in het huis van de vrouw ruim 7,5 jaar nadat de vrouw bij de politie was vertrokken. De vrouw zou de goederen niet hebben ingeleverd toen zij uit dienst van de politie trad.

De vrouw werd door de politie aangehouden en inverzekering gesteld. Zij moest een aantal dagen de cel in. De politie deed aangifte van verduistering. De vrouw werd vervolgd door de officier van justitie. Bij de politierechter heeft Mr Herweijer, de advocaat van de vrouw, volledige vrijspraak bepleit. De politierechter volgde het pleidooi op bijna alle onderdelen. Alleen op de verdenking van verduistering van het politielegitimatiebewijs en de elektronische toegangspas werd de vrouw schuldig bevonden.
De vrouw ging in hoger beroep. Zij heeft nooit de bedoeling gehad om de goederen achter te houden. Zij vond dat zij niet veroordeeld moest worden voor iets wat ze niet had gedaan en ze wilde natuurlijk geen strafblad.

Ook in hoger beroep bepleitte Mr Herweijer volledige vrijspraak. De vrouw had immers nooit de bedoeling gehad om goederen achter te houden. In een vergelijkbare zaak bij de rechtbank Middelburg in oktober 2006 was de verdachte vrijgesproken en Mr Herweijer bepleitte dat in gelijke zaken ook gelijk geoordeeld moet worden.
Het Hof volgde de advocaat in zijn vurig pleidooi en sprak de vrouw vrij. De vrouw zal nu een schadevergoedingsprocedure starten tegen de Staat.