Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Particuliere mediation

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor mediation. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling, waarbij twee of meerdere partijen met elkaar en een mediator rond de tafel gaan zitten. Mediation wordt tegenwoordig zelfs gebruikt om bijvoorbeeld strafzaken te vervangen. Justum Advocaten en Mediators biedt zowel particuliere als zakelijke mediation aan haar klanten aan. Wanneer u woonachtig bent in de omgeving van Zoetermeer of Rijswijk, kunt u onze mediators inschakelen. U kunt onze mediators in verschillende situaties raadplegen. Zo zijn veelvoorkomende zaken bijvoorbeeld burenruzies en scheidingen.

Burenruzies

Burenruzies komen steeds vaker voor. Vandaag de dag zijn mensen een stuk minder verdraagzaam dan vroeger en een conflict kan dan ook snel uit de hand lopen. Het is mogelijk om zo'n burenruzie op te lossen via de rechter. Toch is het voor beide partijen vaak beter om met elkaar rond de tafel te gaan zitten. Dit kan met behulp van een mediator. Een mediator is altijd onpartijdig en neutraal. Met behulp van gesprekken en een goede communicatie, kunnen buren hun conflicten vaak zelf oplossen. Het voordeel van mediation is dat er vaak afspraken worden gemaakt waar beide partijen van kunnen profiteren. De mediators van Justum kunt u inschakelen wanneer u woonachtig bent in de regio Rijswijk of Zoetermeer.

Echtscheidingen

Mediation wordt ook vaak toegepast bij echtscheidingen. Ligt u in een scheiding en bent u woonachtig in de omgeving van Zoetermeer of Rijswijk? Dan kunt u de mediators van Justum inschakelen. In dit geval gaan u en uw partner rond de tafel zitten met een mediator. Op deze manier kunt u samen naar oplossingen zoeken voor bijvoorbeeld alimentatie. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, is mediation een geschikte oplossing. U als ouder kan op deze manier de juiste beslissingen nemen om de kinderen zo min mogelijk te laten lijden.