Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Echtscheidingen in Zoetermeer

Mocht u tot de conclusie komen dat uw huwelijk of geregistreerd partnerschap beter kan worden beëindigd en u daar hulp bij nodig hebt, dan kan Justum Advocaten u daarbij helpen.

Wij beschikken over advocaten met specialisme die u kunnen bijstaan op gebied van echtscheidingen, ouderlijk gezag, boedelscheiding, gemeenschappelijke echtscheidingen, alimentatie voor ex-partner en kinderen en boedelscheidingen.

Het doel is altijd om met beide partijen er uit te komen en een gezamenlijk plan waarin de gevolgen van de echtscheiding staat beschreven.

Overeenstemming van de scheiding

Wanneer beide partners het eens zijn kunnen wij de aanvraag bij de rechtbank van de echtscheiding of ontbinding van het partnerschap begeleiden. In de normale gang van zaken wordt dan een convenant opgesteld waarin vastgelegd wordt betreffende: alimentatie, kinderen, zorgtaken, bezittingen en pensioen.

Geen overeenstemming van de scheiding

Wij gaan er niet van uit, maar het kan natuurlijk zo gaan dat beide partners er niet uitkomen, er is dan sprake van geen overeenstemming inzake de echtscheiding. Dan zal de rechtbank een uispraak doen en ook dat traject zullen wij dan begeleiden. 

Er volgt dan een schriftelijke procedure met ene verzoek van een van de echtgenoten, hierop mad de andere echtgenoot dan reageren in een verweerschrift.

Verweerschrift echtscheiding

Het verweerschrift kan dan ook door een van onze advocaten worden opgesteld. Na het indienen van het verweerschrift gaat de rechter over tot het behandelen van de zaak. Hier zijn dan de echtgenoten bij aanwezig en worden bijgestaan door de advocaten.

Na een mondelinge behandeling wordt een uitspraak gedaan. Let wel dat de procedure in elk geval meerdere maanden kan duren.

Internationale echtscheidingen

Wij begeleiden ook echtscheidingen waarbij internationale kwesties een rol spelen. Dat kan zijn als een huwelijken in het buitenland is gesloten. We bekijken dan of echtscheiding in Nederland mogelijk is en welke rechter bevoegd is. Maar ook welk recht van toepassing is op de echtscheiding, het gezag van de kinderen, het huwelijksgoederenregime of de alimentatie.

Contact

Neem contact op met ons Advocaten kantoor in Zoetermeer