Zoetermeer: 079 - 3415034
Rijswijk 070 - 3360020
Voor afspraak kantoor Leens bel: 079-3415034
Contact

Vrijspraak

Een cliënt uit Zoetermeer werd ervan verdacht een persoon die zich op een verdachte manier ophield bij een school te hebben mishandeld door over zijn voet te rijden. Ook werd hij ervan verdacht te zijn doorgereden na ongeval. 

Een persoon sprak de cliënt van Justum Advocaten aan toen hij net zijn zoontje naar school had gebracht. Toen hij bij zijn auto terugkeerde plaatste de persoon zijn fiets voor de auto van de cliënt en blokkeerde zo zijn doorgang. Hij bonste op de auto en sprak cliënt ongevraagd opnieuw aan. Deze vertrouwde het niet en wilde zo spoedig mogelijk de plek verlaten. De situatie was bedreigend. Hij is direct naar de politie gegaan om verslag van de gebeurtenissen te doen. Het bleek dat de desbetreffende man inmiddels aangifte had gedaan. De cliënt van Justum Advocaten moest zich bij de politierechter in Den Haag verantwoorden voor mishandeling en doorrijden na ongeval. Hij werd bijgestaan door Mr J.B. Peters van Justum Advocaten Zoetermeer.

Door Mr J.B. Peters van Justum Advocaten is aangevoerd dat van mishandeling geen sprake was en dat er ook geen bewijs in het dossier was van toegebracht letsel. Omdat cliënt zichzelf direct had gemeld op het politiebureau om verslag te doen van de gebeurtenissen kan van een veroordeling voor doorrijden ongeval evenmin sprake zijn. De politierechter volgde volledig het betoog van de raadsman en sprak de cliënt op alle onderdelen vrij, tot opluchting van de cliënt die nog nooit met politie en justitie in aanraking was geweest.